Η ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε., σε συνεργασία με τον Α.Σ. Καλαμάτας, θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 12:00μμ στο ξενοδοχείο REX στην Καλαμάτα (οδός Αριστομένους 26).

Θα γίνει παρουσίαση:

Του ρόλου της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε. ως Φορέας Παροχής Γεωργικών Συμβουλών προς τους παραγωγούς του Νομού Μεσσηνίας.

Εν αναμονή της έναρξης υλοποίησης του Μέτρου 2.1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο οι παραγωγοί μέσω της συνεργασίας τους με την εταιρεία, μπορούν να κάνουν χρήση επιστημονικών οδηγιών, εξειδικευμένων  για την εκμετάλλευσή τους, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος της συμβουλής.

•Των δύο εγκεκριμένων έργων της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε. στο πλαίσιο του Μέτρου 16, στα οποία συμμετέχει ως Innovation broker και facilitator:

– «Βελτίωση της ποιότητας εδαφών» με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων (πλαστικών συσκευασιών και φυτοφαρμάκων).

– «Εντοπισμός και αντιμετώπιση του βακτηρίου Xilella»,  μέσω δορυφορικών συστημάτων παρακολούθησης.

Της συνεργασίας  με το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με επικεφαλής τον Διευθυντή Δρ. Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο, για την εκπόνηση μελέτης για τον εντοπισμό και ανάδειξη των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Συνεταιριστικά Σχήματα και οι  αγρότες της Μεσσηνίας καθώς και σύγχρονων ευκαιριών που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Στη Συνέντευξη Τύπου έχουν προσκαλεστεί εκπρόσωποι του Τύπου καθώς και εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών της Μεσσηνίας.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο, στιγμιότυπα και υλικά της συνέντευξης.

Συνέντευξη Τύπου της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε. στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Α.Σ. Καλαμάτας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο