Η ΕΣΟΔΑPLUS A.E. σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες Ενεργειακής Συμβουλευτικής, προσφέρει ολοκληρωμένες εξατομικευμένες λύσεις παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι υπηρεσίες μας εστιάζουν στις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των υπηρεσιών και της μεταποίησης, αλλά και σε φορείς του Δημόσιου Τομέα και ειδικά σε ΟΤΑ A΄βαθμού.

Ειδικότερα οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

Τον προσδιορισμό της Ενεργειακής Στρατηγικής του πελάτη.

Ενεργειακή στρατηγική και σχεδιασμός δράσεων για επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς με σκοπό τον μηδενισμό του ενεργειακού τους αποτυπώματος.

Τη σύνταξη και επικαιροποίηση σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) για τους Δήμους.

Το σύμφωνο των Δημάρχων προβλέπει τη σύνταξη Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) το οποίο επικαιροποιείται ανά 2ετία προκειμένου να αναλάβουν  δεσμεύσεις και δράσεις μείωσης εκπομπών CO2 και αξιοποίησης ΑΠΕ.

Την κατάρτιση Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ),

Σύμφωνα με το ν. 4936/2022 Α’105 κάθε ΟΤΑ α’ βαθμού θα πρέπει να καταρτίσει Δημοτικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ). Η εκπόνηση του από 1/1/24, αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Την εκπόνηση Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ).

Με την παρ. 12 του άρθρου 7 του ν. 4342/2015, οι ΟΤΑ για τα κτίρια αρμοδιότητάς τους εκπονούν Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ) το οποίο περιέχει συγκεκριμένους στόχους και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης.

Την κατάρτιση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) είναι ένα πρόγραμμα που αφορά τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο κανονικής ή υψηλής ισχύος και θέσεων στάθμευσης Η/Ο (άρθρο 17 του ν. 4710/2020.

Τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας.

Ένα ολοκληρωμένο end to end πακέτο υπηρεσιών από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τη σύνταξη του καταστατικού και την σύσταση της μέχρι και την υποστήριξη των επί μέρους δράσεων της (πχ παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για ενεργειακό συμψηφισμό).

Το σχεδιασμό και υλοποίηση έργων για την ανανέωση του οδοφωτισμού των δήμων.

Ένα ολοκληρωμένο end to end πακέτο υπηρεσιών από την αρχική καταγραφή και αποτύπωση του δικτύου οδοφωτισμού, τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση μέχρι την παραλαβή και παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης της επένδυσης.

Την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Ένα ολοκληρωμένο end to end πακέτο υπηρεσιών από την αρχική καταγραφή και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση μέχρι την παραλαβή και παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης της επένδυσης.

Την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ

Ένα ολοκληρωμένο end to end πακέτο υπηρεσιών για την παραγωγή ενέργειας από Φ/Β, βιοαέριο, βιομάζα, ανεμογεννήτριες, υδατοροές, από τη μελέτη σκοπιμότητας και το Business plan μέχρι την εξασφάλιση της κατάλληλης τεχνολογίας, την πλήρη αδειοδότηση και τη χρηματοδότησή της.

Την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για Ενεργειακό Συμψηφισμό

Ένα ολοκληρωμένο end to end πακέτο υπηρεσιών που βασίζεται στις υπηρεσίες παραγωγής ενέργειας από ΦΒ αξιοποιώντας παράλληλα, οροφές κτιρίων, χώρους στάθμευσης με σκοπό την αυτοκατανάλωση της παραγόμενης ενέργειας.

Την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας

Ένα ολοκληρωμένο end to end πακέτο υπηρεσιών που υποστηρίζει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την μελέτη και την εξασφάλιση της βέλτιστης τεχνικά λύσης μέχρι τη χρηματοδότηση και την αδειοδότησή της.

Την ενεργειακή αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης αποχέτευσης

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών από  την αρχική καταγραφή και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, που αφορά είτε τον έλεγχο των διαρροών είτε την τεχνολογική αναβάθμιση των αντλιοστασίων, τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση μέχρι την παραλαβή και παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης της επένδυσης.

Υπηρεσίες ενεργειακού σχεδιασμού και λύσεις παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις και φορείς του Δημόσιου Τομέα και ΟΤΑ.
Μετάβαση στο περιεχόμενο